מדורי תוכן

ראשי | אימון אישי | בין עיקר לבין טפל

בין עיקר לבין טפל

&בין עיקר לבין טפל בין עיקר לבין טפל

מרגישים שרוב היום שלכם מתבזבז על שטויות? זה באמת ככה. בואו ותכירו את חוק פארטו ותראו כיצד תוכלו לעשות הרבה יותר... למען עצמכם. זה מתחיל בהפרדה בין עיקר לטפל.



זהו נמאס לי לרדוף אחרי הזנב של עצמי! כמה פעמים בשנה האחרונה הרגשתם שאתם לא מספיקים לעשות את הדברים שחשובים לכם ואתם עסוקים רמן רב מידי בדברים שהם אינם העיקר בחייכם ואילו לדברים שחשובים לכם באמת – לא נשאר לכם זמן או שאתם עייפים מידי.

במקרים רבים, אנו נתקלים ברגעים כאלה רגעים שכלפי חוץ כוללים שלל פעילויות, הם שגרתיים או חדשניים, במהלך היום או במהלך הלילה, בתוך הראש ובתוך העשייה, נמצאים כאן ובכל מקום. אלה הרגעים שמדמים את עצמם להיות הרגעים החשובים בחיים אבל הם "סתם עוד רגע" שבו לא קרה שום דבר משמעותי בחיי.

במהלך חיינו נראה שאנחנו עושים כל כך הרבה אבל לא ממש מספיקים כלום, שהיו לנו כל כך הרבה תוכניות אבל הספקנו מעט. מליון משימות, דברים ש"ממש חייב כבר לעשות", בתחומים רבים שקשורים אלינו וקשורים לאחרים.

חשים במרוץ, מרוץ אחרי הזנב... כי זה לא משנה מה עושים כל עוד מרבית המעשים הם מהסוג הטפל. בשורה התחתונה - הרגעים האלו הם אלה שמכלים את כל הכוחות. הם אלו שאפשר לקרוא להם "מרחיקי החלומות"....

חוק פארטו הוא כלל שמדבר על הבחנה בין העיקר לטפל. הוא מדבר על 20%- 80% כאשר האחרונים הם הגורמים הטפלים. יש כאלה שמדברים על יחס של 90-10 או 70-30, אך עדיין מדובר ברוב ובמיעוט. הכלל קיים בתחומים רבים.

איך זה בא לידי ביטוי? רק תבחרו. 
בואו ננסה להמחיש את שגרת ההיומיום.... ב 80% מהזמן אנחנו לובשים 20% מהבגדים, מ80% מהקניות בסופר נאכל 20%, מתוך 80% תוכן של לימודים נבחן על 20%, ב 80% מהזמן הילדים יעדיפו לשחק ב20% משחקים, ב 20% מהזמן אפשר להספיק 80% מהפעולות... 

העניין הוא שברגע שמתקיימים האלמנטים המועילים בתצורת חלום/חזון או כל תצורה אחרת, מתקיימים גם האלמנטים הלא מועילים. השאלה, מי מהם מקבלים את מרבית ההתייחסות. ה20% נמצאים שם כדי לעורר אותנו, כדי להזכיר בזמן המרוץ שהם שם, מחכים שניגע בהם, משתהים בסבלנות כדי שנפרוץ דרכם, וה80% מתקיימים כדי שנוכל לספר סיפורים מרתקים. וגם ממש נאמין בהם. הם חלק מרשימת התירוצים ללמה עדיין לא הגענו לאן שאנחנו רוצים...

התמקדות בטפל הוא גול עצמי.

איך מתמקדים בחלקים המועילים?
קודם לכן מגלים מה הם. רמז- הם החלקים שעושים לנו טוב על הלב, שאנחנו טובים בהם, שעושים לנו תחושה פנימית אדירה, שמקדמת את המטרות שלנו ואנחנו הולכים לקראתה יד ביד עם האני המאמין שלנו. דרכם אנחנו ממשים את הפוטנציאל ומשתמשים ביצירתיות בדרכים מופלאות ומהנות. ההפוך מכך הוא הטפל.

רמז נוסף – לכל אחד יש סוג שונה של טוב על הלב. אנחנו נוטים להשוות אך ההשוואה מנוגדת לתהליך המיקוד האישי שלנו....

מה עלינו לעשות?
התחילו לשאול שאלות ולקבל עליהן מעצמנו תשובות. קחו דף ועט והתחילו לענות על השאלות:
מה עושה טוב על הלב?
ממה אני נהנה?
מה משמח אותי?
במה אני טוב?
איפה אני משתמש ביצירתיות שבי?
במקביל לעשות סדר בטפל, להעביר הלאה חפצים שלא בשימוש, להיפתר מבגדים שלא לובשים, לרוקן את הראש ממחשבות מגבילות...
לאחר מכן, חישבו כמה זמן אתם משקיעים בדברים האלה. בדברים שעושים לכם טוב וקבלו החלטה: החל מהיום אני משקיע יותר זמן בדברים אלה. אנו מציאותיים ויודעים כי אנחנו לא יכולים כל היום, לעשות אך ורק מה שאנחנו אוהבים ועושה לנו טוב אבל אנחנו בהחלט חייבים לקבל החלטה וליישם אותה: אני יקדיש זמן רב יותר, באופן קבוע לדברים שאני אוהב ועושים לי ולסביבתי טוב!

באהבה גדולה

מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


4221 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook &Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

חשיבה חיובית, אימון עסקי, רוחניות מעשית, חשיבה חיובית, אימון אישי להצלחה, ליאת בניון, משפטים לחשיבה חיובית, חשיבה חיובית כדרך חיים, חשיבה חיובית ודמיון מודרך, חשיבה חיובית לילדים, אימון אישי להצלחה בעבודה, אימון לחשיבה חיובית

תן ציון למאמר זה

0