מדורי תוכן

זית (olea europea)

זית (olea europea) זית (olea europea)

הזית הוא אחד מצמחי המרפא בעלי טווח ריפוי רחב במיוחד.



מלבד הדגנים יתכן שהזית הוא הגידול החקלאי העתיק ביותר. מוצא עץ הזית מאזור הים התיכון. בספרד התגלו זרעים באתר ארכיאולוגי שהיו בני למעלה מ 8000 שנה. ישנן עדויות לכך שכבר בשנת 2500 לפנה"ס גודלו העצים בכרתים ובסוריה לצרכי הפקת שמן ומאכל. משמעות השם הלטיני olea הוא שמן וכך נשתמר גם בשפה האנגלית oil, olive. מין הזית הנפוץ הובא לארץ על ידי הרומאים על כן נקרא europea.
בתנ"ך הוא נזכר בסיפור המבול כאשר נח שולח יונה לתור את הארץ " ותבא אליו היונה לעת ערב והנה עלה זית טרף בפיה" (בראשית ח, י"א). הזית הוא אחד משבעת המינים שהארץ השתבחה בהם. המקרא מתיחס לסגולותיו הרפואיות וכך נכתב: "מכף-רגל ועד-ראש אין-בו מתם פצע וחבורה ומכה טריה לא-זרו ולא חבשו ולא רוככה בשמן"(ישעיהו א', ו'). גם בקרב היוונים הזית סימל שלום, חוכמה ונצח. האלה אתנה אלת החוכמה ומייסדת העיר אתונה החזיקה בידיה עלה של זית. המנצחים באולימפיאדה היו מעטרים את ראשיהם בעלי זית. עוד בתקופות קדומות שימש הזית לטיפול בעצירות וכך כותב הרמב"ם: "לעולם ישתדל האדם שיהיו מעיו רפים כל ימיו ויהיה קרוב לשילשול מעט, וזה כלל גדול ברפואה: כל זמן שהרעי (צועה) נמנע או יוצא בקושי-חלאים רעים באים. ובמה ירפה אדם מעיו אם יתאמצו מעט? אם היה בחור-יאכל בבוקר בבוקר מלוחים, (מזונות מלוחים) שלוקים מתובלים בשמן זית".
הזית הוא אחד מצמחי המרפא בעלי טווח ריפוי רחב במיוחד. שמן הזית מכיל כמויות גדולות של חומצות רב בלתי רוויות וחומצה אולאית, שמיחסים לה איכויות ריפוי רבות.החומצה האולאית עוזרת לגוף לייצר פרוסטגלנדינים משכחי דלקות.

לדלקות פרקים ודלקות עצביות: מגרדים ראש שום משרים אותו בשמן זית למשך 3-2 ימים, מורחים את הפרקים הכואבים ומעסים אותם.  השמן עוזר לגוף לייצר פרוסטגלנגינים משכחי כאב ודלקת.

לעצירות: שותים כל יום על קיבה ריקה כף שמן זית עם מספר טיפות לימון.

פצעים פתוחים: מבשלים על אש קטנה כ 5 דקות כפית זרעי חילבה, בחצי כוס שמן זית. מקררים ומורחים על הפצעים.

גרד בעור: כותשים עלים של טיון דביק, כותשים ומערבבים עם שמן זית, עד שנוצרת משחה ומורחים על העור.

כאבי שיניים: משרים שום כתוש בשמן זית ומורחים על השיניים.

פצעי אקנה: כותשים דק זרעי תורמוס, מערבבים בשמן זית ומורחים על הפנים.

דלקות אוזניים: כותשים בצל ומסננים את המיץ מערבבים עם שמן זית בכמויות שוות ומטפטפים אל תוך האוזן.

אבני מרה ואבנים בכליות: שותים על קיבה ריקה כל בוקר רבע כוס שמן זית ורבע כוס לימון טרי

עור מבוקע בידיים וברגליים: מערבבים כמויות שוות של שמן זית ושמן גליצרין ומורחים על העור היבש.

סוכרת: מרתיחים עלי זית (רצוי לפני כן לנקות את שכבת הדונג המגינה עליהם) כ 2 דקות ושותים מן המרתח שלוש כוסות ביום. כפי  הנראה יש בעלים חומרים שמשפעלים את האינסולין בגוף.

לחץ דם גבוה: מרתיחים עלי זית ושותים מן המרתח. שלוש כוסות ביום. החומצות הרב בלתי רוויות משמשות מצע ליצירת פרוסטגלנדינים  המרחיבים את כלי הדם.

נפיחות מקומית ובצקות: מחממים מעט שמן זית ומורחים על האזור הבצקתי תוך כדי עיסוי והחדרת השמן לנקבוביות העור.

קוליטיס: לשתות כף עד 2 כפות ליום על קיבה ריקה.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר

מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


1346 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

עצירות, דיאטה ותזונה, כאבי שיניים, דלקות אוזניים, דלקות פרקים, בצקות, אבנים בכליות, לחץ דם גבוה, אבנים בכיס המרה, מזון בריא (ז), זית, חומצה אולאית, פרוסטגלנדינים, פצעים פתוחים, גרד בעור, פצעי אקנה, עור מבוקע, נפיחות, קוליטיס, הלל לרנר

תן ציון למאמר זה

5.00