מדורי תוכן

סובין

סובין סובין

הסובין מכיל בעיקר סיבים לא מסיסים המתפרקים ב 50% על ידי חיידקי המעיים ויוצרים נפח לצואה המאפשרת את דחיפתה על ידי תנועת שרירי המעיים.



הסובין נוצר בעת הפרדת השכבות החיצוניות העוטפת את גרעין החיטה, כאשר היא נטחנת לקמח. הסובין מכיל 12%-9% תאית שאינה מתעלת וחומצה פיטית הקושרת את מרבית המינרלים ומונעת מהם להיספג. אכילת הסובין ביחד עם יוגורט המכיל הרבה סידן, סותרת את פעולת החומצה הפיטית ומאפשרת לחלק מהמינרלים להיספג. התאית מגרה את דפנות הקיבה והמעיים ומאיצה אצל אדם בריא את עיכול המזון ותנועת המעיים (פריסטאלטיקה) לצורך ריקון הפסולת. הסובין מכיל בעיקר סיבים לא מסיסים המתפרקים ב 50% על ידי חיידקי המעיים ויוצרים נפח לצואה המאפשרת את דחיפתה על ידי תנועת שרירי המעיים. ככל שתנועת המעיים מהירה יותר וזמן ריקון הפסולת מתקצר, מתמעטים הרעלים שנספגים לדם. חשוב להקפיד שתערובת הסיבים הלא מסיסם (סובין) תכיל רבע כמות סיבים מסיסים (גואר גם) משום שהסיבים המסיסים מתעכלים כמעט בשלמותם על ידי חיידקי המעיים החיונים ומהווים מצע לגידולם. כמו כן בגלל מסיסותם הם סופחים רעלים, שומנים וסוכרים ועוזרי להפרישם בצואה. לעיתים הוספה של סיבים למזון גורמת להיווצרות גזים במערכת העיכול. במקרה זה יש להעלות בהדרגה את כמות הסיבים. חולי כיב קיבה וכיב בתריסריון והפרעות במערכת העיכול הגורמות לשילשול, צריכים להזהר להימנע מאכילת סובין, מחשש לגירוי יתר של דפנות המערכת, או החרפת שילשולים.

עצירות: הסיבים הלא מסיסים מגרים את דפנות המעי ומגבירים את תנועת הפריסטלטיקה. כדי למנוע עצירות מומלץ לאכול 40 גרם סיבים  ביום ולהקפיד לפחות על שתיית ליטר וחצי מים יום.

דברטיקולוזיס: הדברטיקולוזיס היא מחלה שנוצרת עקב התרופפות שרירי המעיים והיווצרות כיסים מודלקים. הסיבים התזונתיים מקלים  על מאמץ העבודה של שרירי המעיים. להתחיל במחצית הכמות הרצויה ולאט לאט להעלות את כמות הסיבים עד לרמה הנדרשת.

טחורים ופיסורה: כנ"ל.הטחורים והפיסורה (שסע) נגרמים עקב תזונה דלת סיבים ומאמץ יתר של המעיים.

מניעת סרטן המעי הגס: לאכול 40 גרם סובין ליום.

מניעת מחלות לב: לאכול כמות זהה של סיבים בתוספת 10 גרם סיבים מסיסים כגואר גם.

הורדת רמות כולסטרול: כנ"ל. הסיבים המסיסים(גואר גם) סופחים את הכולסטרול וביחד עם הלא מסיסים(סובין) עוזרים להפרשתו מהגוף.

הארכת תוחלת החיים: כנ"ל. הסיבים התזונתיים מונעים הצטברות רעלים בגוף.

מניעת הסתיידות עורקים: אכילת סיבים תזונתיים מפחיתה את רמות הכולסטרול וה LDL על ידי מניעת ספיגתם חזרה בגוף ומצמצמת את הצטברותם על דפנות כלי הדם.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר


מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


2225 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

עצירות, דיאטה ותזונה, אוכל בריא, קלוריות, הורדה במשקל, כולסטרול, שילשול, טחורים, כיב בתריסריון, גזים במערכת העיכול, מזון בריא (ס), סובין, פריסטאלטיקה, סיבים, שרירי המעיים, סיבים מסיסים, סיבים לא מסיסים, גואר גם, חיידקי מעיים, חיידקי מעיים, כיב קיבה, דברטיקולוזיס, פיסורה, מניעת סרטן המעי הגס, מניעת מחלות לב, הורדת רמות כולסטרול, הארכת תוחלת החיים, מניעת הסתיידות עורקים, שריפת קלוריות, מחשבון הוצאת קלוריות, חוגי הרזיה, אבוקדו קלוריות, דיאטה מהירה קלוריות, חישוב קלוריות, חישוב קלוריות, חישוב קלוריות, חישוב קלוריות, נטוגרין מחשבון קלוריות, ספירת קלוריות, ספירת קלוריות, ספירת קלוריות באוכל, ספירת קלוריות באוכל, קלוריה, קלוריה, קלוריות ליום, קלוריות ליום, קלוריות מחשבון, קלוריות סושי, לרדת במשקל, לרדת במשקל מהר, לרדת במשקל מהר, לרדת במשקל מהר, לרדת במשקל תוך שבוע, לרדת מהר במשקל, אורגני, ערך קלורי, הורדה במשקל, הלל לרנר

תן ציון למאמר זה

5.00