מדורי תוכן
רפואה משלימה
רוחניות
קבלה ומודעות עצמית
אסטרולוגיה
מיסטיקה
מטפלים ברפואה משלימה ויועצים רוחניים
קניון רוחניות
אלטרנטיבלי בסלולרי
לפתוח את היום
רדיו רוחני
הורוסקופ בחינם
פנג שואי
הורוסקופ שבועי לנוער וצעירים
אימון אישי
הורוסקופ מזלות
ספרי בריאות, רוחניות, מיסטיקה והעצמה
משמעות השם
חיפושי גולשים
גלריות
אלטרנטיבלי ביוטיוב
המנטורים
אלטרנטיבלי VOD
חיפוש מטפלים
ניוזלטר
התאמת מזלות
מה גולשים חיפשו
תחזית אסטרולוגית שנתית
אינדקס מחלות
מדריך המטפלים
מטפלים מומלצים
כללים לאכילה נכונה
מספר כללים וטיפים לאכילה נכונה, שמירה על המשקל, תזונה בריאה ושמירה על אורח חיים בריא ונכון.
כללים לאכילה נכונה.
1.לאכול רק כאשר אתה באמת רעב: יש הבדל בין תיאבון – גירוי פסיכולוגי שמתגבר ככל שיש יותר מנות, צבעים, ריחות, צורות, לבין רעב שהוא צורך פיזיולוגי, טבעי ונורמלי.
2. אוכל פחות - לעס יותר: לעיסה יסודית מאפשרת פירוק פיזי של המזון לחלקים קטנים שיגדילו את שטח הפנים בעת המגע עם חומצת הקיבה ואנזימי העיכול. הלעיסה היא פעולת העיכול היחידה שיש לנו שליטה עליה. היא מגדילה את שטח הפנים של המזון, דבר המקל על העיכול. הרוק מרכך את המזון ומאפשר בליעה קלה והוא מתחיל את העיכול ע"י הפיכת עמילן לדו-סוכר בעזרת האנזים פתיאלין. יש ללעוס עשרות פעמים כל "ביס". ללעיסה השפעה טובה על בריאות השיניים והחניכיים.
3. המנע מהעמסת הקיבה ואיברי העיכול: לקיבה יש קיבולת מוגבלת. העמסת יתר משבשת את תהליך העיכול, גורמת להתרחבות הקיבה, לקשיי עיכול, גזים וצרבות.
4. לאכול פירות בשלים לגמרי- פירות בוסר אינם ראויים לאכילה ומכילים חומרים רעילים.
5. לאכול ירקות טריים בשפע (רצוי אורגניים): הירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים, סיבים, פיטוכימיכלים ומים טהורים. הם דלים בסוכרים ובקלוריות.
6. המנע מאכילת מזון שבושל זמן ממושך: מזון מבושל מאבד חלק ניכר מהחומרים המזינים. הבישול פוגע בויטמינים והורס אותם חלקית. הוא מקטין את זמינות המינרלים ואת כמות החלבון המנוצלת בפועל. הבישול הורס את האנזימים במזון ומעמיס על המערכות המייצרות אנזימים.
7. לאכול סוגי מזון מעטים בכל ארוחה: אכילת סוגי מזון רבים מפריעה לתהליך העיכול וגורמת לאכילת כמות רבה מהצורך הטבעי של הגוף.
8. הכן ארוחה עם צירופי מזון מתאימים: שמירה על הצירופים מאפשרת עיכול יעיל יותר של המזון והטמעתו עקב הפעילות הסותרת של המזון על פעילות האנזימים.
הצירופים העיקריים:
• הפרדה בין מזון חומצי לעמילני
• הפרדה בין חלבונים ופחמימות
• הפרדה בין שומנים לחלבונים
• יש לאכול חלבון מרוכז אחד בארוחה
• פירות יש לאכול בארוחות נפרדות
• הפרדה בין פירות מתוקים לחמוצים
• הפרדה בין פירות וירקות
• עמילנים (פחמימות) מתאימים עם ירקות
• חלבונים מתאימים עם ירקות או פרות חמוצים
• מלון ואבטיח יש לאכול כארוחה נפרדת
9. לאכול באווירה שקטה ורגועה. מצב רוח טוב ורגוע משפר את העיכול ומונע אכילה חפוזה והפרשה מיותרת של חומצת קיבה. רצוי לאכול בחברת בני משפחה או ידידים. רצוי להימנע מאכילה בשעת כעס, דאגה, דיכאון, מחלה עם חום ודלקת.
10.לאכול בשעות קבועות; המנע מאכילה בין הארוחות או בשעות מאוחרות. המזון זקוק למשך זמן מינימלי בתחנות השונות (קיבה, תרסריון, מעיים). אכילה ללא הפסקה מינימלית מפסיקה ומשבשת את תהליך העיכול ומכבידה על אברי העיכול. בשעות הערב המאוחרות האדם עייף, עיכול חלש ובזמן השינה הוא כמעט לא פעיל ולכן המזון שוכב בקיבה ומפריע לשינה.
11.המנע מאכילת מזון קר או חם מדי. אנזימי המזון פעילים רק בטמפרטורה של החדר. מזון חם או קר מידי עלול לפגוע בשיניים ובריריות הושט והקיבה ולגרום לכיבים ולכאבים.
12.המנע מקילוף פירות וירקות. חלק ניכר מהויטמינים והמינרלים נמצא בקליפה או קרוב אליה ולכן, במידת האפשר רצוי להימנע מקילוף ירקות ופירות למעט בננה, אבוקדו, מלון, תפוז וכד'.
13.המנע מפעילות מאומצת אחרי הארוחה. לאחר הארוחה הרבה אנרגיה עצבית, הפרשות מיצי עיכול ודם זורמים לקיבה על חשבון האברים הפריפריאליים. פעילות מואצת עלולה לשבש את תהליך העיכול.
14.המנע מאכילה מופרזת של חלבונים. עודף חלבון מעמיס על הכבד והכליות. הכבד מפרק את עודף החלבונים והופך אותם לשומנים ולחומצות שתן שהכליות אמורות להפריש. עודף חלבון גורם לחומציות יתר בגוף ועלול לגרות לדלקות מפרקים. חלבונים מהחי מכילים שומן רווי שמזיק למערכת הלב וכלי הדם.
15.הוסף לארוחה מזון גס עשיר בתאית: התאית אינה מתעכלת והיא סופחת אליה מים וחומרים רעילים וכולסטרול. מסייע במניעת עצירות.
16.המנע מאכילת בשר, מוצרי חלב ודגים. חלבונים מהחי אינם מזון טבעי, הם עשירים בשומן רווי, הם גורמים לעצירות (בגלל חוסר בתאית) ולריקבון במעי בגס.
17.המנע משימוש בחומרים מזיקים כמו: קפה, תה, קקאו ומוצריו, קולה, משקאות קלים, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומץ, מלח, תבלינים חריפים, ממתקים, סוכר לבן, קמח לבן ומוצריו, בשר אדום, מוצרי חלב (מלבד יוגורט דל שומן), שומנים מוקשים (מרגרינה), MSG, מזון מעושן, אולסטרה, אלכוהול, טבק, תרופות.
18.נסה לצום עם שתיית נוזלים 3-4 ימים פעמיים בשנה. צום קצר ניתן לבצע בכל עת, אך מוטב להתחילו בסוף שבוע. ככל שנחים יותר, התוצאות תהיינה טובות יותר, כי האנרגיה בגוף תכוון לריפוי ולשיקום המערכות, במקום לתפקודי גוף אחרים. שותים 1-2 כוסות מיץ ירקות או פירות 3-4 פעמים ביום. מים ותה צמחים.
19.בצע בהדרגה שינויים בתזונה: לאחר שנים של תזונה מסוימת הגוף התאים את עצמו לכך (כפי שקורה בעישון) ולכן, חשוב לבצע את התיקונים בתזונה בהדרגה, כדי למנוע משבר ניקוי חריף. משך המעבר כ3-6 שבועות.
20.הכר תודה לאלוהים על המזון הטוב שקיבלת.
טיפים נוספים
• לא לשתות בזמן הארוחה: כשאוכלים מזון ללא מלח ותבלינים חריפים, אין תחושת צמא.
• בין הארוחות לשתות רק מים, תה צמחים חלש, או מיץ ירקות מדולל.
• מומלץ לוותר על הקינוח המתוק בסוף הארוחה.
• לא ללעוס מסטיק
• לא לבשל פירות, לא לקלות אגוזים, שקדים וזרעונים
• קטניות רצוי להשרות או להנביט לפני הבישול. גם שקדים, אגוזים, זרעונים ופירות יבשים כדאי להשרות.
• כדאי לבצע חילופים (רוטציה) במזון.
• "אין משיחין בשעת הסעודה"- בעיקר לא בנושאים מרגיזים, לא לאכול מול הטלויזיה או העיתון,
לא לאכול כשעייפים.
• מומלץ לדלג על ארוחה, או לאכול ארוחה קלה כאשר יש חום, דלקת, מתח, כעס, דיכאון, דאגה.