מדורי תוכן

ראשי | רפואה משלימה | טיפולים ברפואה משלימה | דיג'ימוד- אנרגיה ממגנטת

דיג'ימוד- אנרגיה ממגנטת

&דיג'ימוד- אנרגיה ממגנטת דיג'ימוד- אנרגיה ממגנטת

דידג'רידו (ובקיצור דידג') הוא כלי נשיפה אבורג'יני, שבמקור עשוי מענף עץ אקליפטוס עבה וחלול



דידג'רידו (ובקיצור דידג') הוא כלי נשיפה אבורג'יני, שבמקור עשוי מענף עץ אקליפטוס עבה וחלול, שנוצר על ידי טרמיטים שכילו את פנים הענף לכל אורכו. האבורג'ינים "צדו" את הענפים בעת שהקשיבו לרוח "מנגנת" בהם צלילים עמומים ונמוכים. היום מייצרים את הכלי מסוגי עצים וחומרים שונים, ביניהם: עץ האגבה, במבוק ואפילו פלסטיק.

כלי הנגינה המיוחד הזה נחשב לכלי הנשיפה העתיק בעולם, הוא קיים כבר 40 אלף שנה ונקשר לשיטת ריפוי שהמציאו האבורג'ינים, ילידי אוסטרליה, שיטה שבה השתמשו בוויברציות וברטט הצלילים של הדידג'רידו. על פי תורה זו, לכל צומח ודומם, אדם או חיה יש תנועה אינסופית העוברת וזורמת כאנרגיה בכל. בטקסי האבורג'ינים ניגנו ורקדו לצלילי הכלי במטרה לרפא חוליים, לברך את האדמה, להוריד  גשם בשנת בצורת ולקרב בין אנשי השבט. האבורג'ינים האמינו שיש מימד נוסף מלבד המציאות פיזית - מימד החלום, מציאות מקבילה רוחנית.

חלום או לא, היום משמש הדידג'רידו ככלי טיפולי, כאשר בעזרת צליליו ותדריו מובטחת למנגנים בו כניסה למצב מדיטט

יבי עמוק וחוויית צלילים, מראות ותחושות שלא ניתן לחוות במצב ערנות רגיל. זרימת האנרגיה החופשית מטיבה עם הגוף, מחדדת את המחשבה והזיכרון ומפתחת את האינטואיציה.

להשפעתו המיטיבה של הכלי יש גם הוכחות מדעיות: במחקר שפורסם לאחרונה ב-British Medical Journal בדקו חוקרים שוויצרים האם נגינה בדידג' משפיעה על ערנות בשעות היום ועל נחירה בעת שנת הלילה. במחקר השתתפו 25 אנשים הנוטים להירדם לאורך היום וסובלים מנחירות בעת שינה. המשתתפים חולקו לקבוצת ניסוי ולקבוצת ביקורת. הנוחרים בקבוצת הניסוי התאמנו בנגינה על הדיג'רידו מדי יום לאורך ארבעה חודשים. לעומתם, אנשי קבוצת הביקורת לא התנסו בנגינה. לאחר הניסוי דיווחו המנגנים על הטבה במצבם: הם נרדמו פחות במהלך היום ונחרו פחות במהלך השינה בלילה. ההשפעה המיטיבה היתה גם על בני הזוג של נגני הדידג' שדיווחו על שינה טובה יותר במהלך הלילה. מסקנת החוקרים היתה כי הנגינה בדידג' מסייעת לשינה כיוון שהיא מפעילה את דרכי הנשימה העליונות.

אז איך זה עובד וכיצד מנגנים? אוחזים את הכלי כשפתחו הצר צמוד לפה וקצהו האחר מונח על הקרקע. בשיטת נשיפה הדורשת אימון רב, נושפים ומרעידים את השפתיים בפתח בשימה מחזורית. לא מפסיקים לנגן גם כשלוקחים אוויר, ולמעשה הנשיפה אינה פוסקת. בטכניקה שמכונה נשימה מעגלית -Circular breathing , אם מנגנים נכון, מצליחים לקחת נשימה לפני שנגמר האוויר בפה, ואז אפשר להמשיך ולנשוף אוויר מהריאות. בקיצור, מזכיר קצת סצינות מקורס הכנה ללידה, אבל נגנים מיומנים שמצליחים לנשוף לתוך הכלי ולשאוף אוויר אל ריאותיהם בו זמנית, ולנגן בדידג'רידו לפרקי זמן ארוכים, יספרו לכם שזה פשוט ממכר.

משהו באוויר משתנה וההמהום הבלתי נתפש מושך אותך כבמטה קסמים. הפקת צלילים נמוכים ועמומים מכלי נשיפה אקזוטיים להפליא מושכים אליהם אנשים, שכנראה לא יכוללים להישאר אדישים לצליליו הקסומים של הדידג'רידו.

מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


10251 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook &Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

דידגרידו, כלי נשיפה אבורגיני, מוזיקה רוחנית, טיפול טבריה, טיפול ירושלים, טיפול כפר סבא, טיפול כרמיאל, טיפול מודיעין, טיפול מעלה אדומים, טיפול נהריה, טיפול נס ציונה, טיפול נתניה, טיפול עפולה, טיפול פתח תקווה, טיפול צפת, טיפול ראש העין, טיפול ראשון לציון, טיפול קבוצתי, טיפול קריות, טיפול תל אביב, ייעוץ רפואי באינטרנט, לימודי טיפול, טיפולים, בראשית

תן ציון למאמר זה

5.00