מדורי תוכן

לימון מוסיף המון

&לימון מוסיף המון לימון מוסיף המון

למיץ לימון היכולת לנקות את הכבד, לשטוף מהגוף את הפסולת וכ- 40% מהצריכה היומית הדרושה של ויטמין C. אז מה אתם אומרים, שווה להכניס פרוסת לימון לסלט?



למרות טעמו החמוץ של הלימון (כך הוא נחווה בבלוטות הטעם על הלשון), אך בקיבה נחווה הלימון כבסיסי. זו הסיבה שבחילות, הקאות (הנחוות כתופעה חומצית) מקבלות רגיעה בסביבת לימון או ג'ינג'ר שגם בו יש אלמנט חמצמץ.

על פי הרפואה הסינית וגישת חמשת האלמנטים, הטעם המשויך לכבד, הוא הלימון - החמוץ, שבא לתת תשובה למניעת סטגנאציה/תקיעות בכבד.

לאחר ליל בו הכבד ניקה/סינן/ייצר/ניטרל - ועל מנת לנקות את כל השיירים שנאספו בו לאורך "משמרת  הלילה", יש לשתות כוס מים בחצי לימון סחוט דבר ראשון בבוקר לשפעול פעילות הכבד וניקוי החומרים שהצטברו בו במהלך משמרתו זו. מכאן קיבל הלימון את כינויו "מנקה דם", אך למעשה הוא רק שולייתו של הכבד. 

הרפואה האקלקטית מספרת כי שתיית מים בלימון בליל ירח מנקה את הנפש - Go Figure 

מה יש בקליפה ששווה להשקיע באכילתה?
הקליפה הלבנה של פירות הדר, בלימון ובתפוז בפרט, מכילה משפחת חומרים המכונים פלבנואידים ובן משפחה ספציפי המכונה הספרידין.

בני משפחה זו ידועים כנוגדי חמצון מצוינים בפני עצמם ובנוסף מחזקים פעילות נוגדת חמצון, מסייעים לספיגת  ויטמין C, משמרים את משך השפעת הוויטמין בגוף. מעבר לכך, הספרידין באופן ספציפי ידוע כחומר המשמר את דפנות כלי דם מתוקף היותו נוגד דלקת יעיל. בפעילותו זו, ידוע כרכיב חשוב ביותר לאספקת חמצן טובה לתאים ולרקמות.

זו התשובה השלימה שעומדת מאחורי חשיבות ויטמין C בזמן התקררות/הצטננות/דלקת שקדים/שפעת, כשלמעשה, הספרידין הו זה שמסייע בשיפור נשימתי, ועל אספקת חמצן טובה כאמור לתאים. בנוסף, חומר זה ידוע כיעיל לטיפול בדליות (מן הסתם שיוכו לטיפול בכלי דם) ובצקות. 
חשוב לציין את יעילותו של הספרידין בטיפול ומניעת סרטן השד.

הקליפה החיצונית של הלימון, היא זו המעניקה לו את הארומה הייחודית לו, מכילה חומר המכונה ציטראל. כיום ידוע שהציטראל יודע "להרוג" תאים סרטניים אך אינו פוגע בתאים נורמליים. מחקר זה אגב, הוא פרי אוני' בן-גוריון ועדיין בשלבי מבחנה.

לקינוח, הגרעינים:
אתחיל בטעמם המר המשויך (סינית) לריאות, ידוע כמשקם ומשפעל את הריאות ומעבר לכך, הגרעינים מכילים פקטין הידוע כחד סוכר. הפקטין מצוי גם בגרעינים וגם בקליפה החיצונית (צהובה), מכיל סיבים מסיסים, למעשה אינו ניתן לעיכול, אך עושה עבודתו נאמנה בהסדרת פעילות מעיים, משפר את היחס שבין הכולסטרול HDL/LDL

אז מה אתם אומרים, שווה להכניס פרוסת לימון לסלט?

מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


3409 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook &Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

חמשת האלמנטים, כולסטרול, ויטמין c, רפואה סינית, תמר תאומים גורן, נוגדי חמצון, ליצון, הלימון, לימון מוסיף המון

תן ציון למאמר זה

5.00