מדורי תוכן

מהי אכילה כפייתית?

מהי אכילה כפייתית? מהי אכילה כפייתית?

הכל על אכילה כפייתית.



אכילה כפייתית (או אכילת יתר כפייתית) היא הפרעת אכילה ומצב בו האדם מרגיש חרדה גדולה ומצוקה פנימית כשהדרך להשקיטה היא  באמצעות אכילה מרובה. כל מה שצריך לדעת על אכילה כפייתית.

אכילה כפייתית היא הפרעת אכילה, המאופיינת בהתקפים של זלילת יתר ללא שליטה. לעתים הפרעה זו הופכת להיות מסובכת יותר, כאשר היא מלווה בהקאות או שימוש במשלשלים על מנת להפטר מעודפי המזון. מצב זה מוגדר כבולימיה.

אנשים בעלי עודף משקל סובלים בדרך כלל מאכילה כפייתית, כתוצאה מגורמים שונים בחיי היום יום, כך שהאוכל משמש להם מפלט, כאשר הם מחליטים לרזות ולשנות את הרגלי האכילה הקיימים הם פונים לדיאטות שונות (בדרך כלל פונים לדיאטות בזק) שאינן עוזרות להם כצפוי אלא תורמות להנצחת בעיית האכילה לתמיד.

הסיבה הראשית היא משום שדיאטה אינן פותרות את הבעיה מהשורש ואינה מתחשבת בצרכים הנפשיים של האדם, אלא רק הצורך הגופני ולאנשים אלו אין זה נכון כלל.

ניתן לפתור את בעיית האכילה הכפייתית רק בעזרת שינוי התנהגות ע"י שינוי חשיבה, מודעות עצמית ושנוי הרגלים בעזרת שימוש בכלים  תוך לימוד ואימון אישי.
יש להקשיב לאיתותי הגוף וכך לשלוט בדחף הזלילה, כמובן ששליטה זו מתאפשרת ע"י עבודה עצמית רבה בעזרת תרגול שנלמד באופן אישי.

מודעות העצמית תסייע לאתר מצבים רגשיים שונים הדוחפים לאכול ויכולה ללמד להפריד בניהם לבין צורך גופני במזון. הגברת מודעות עצמית תעשה על ידי תרגילים שונים הניתנים ומותאמים באופן אישי.

בדרך זו לומדים להכיר דברים חדשים על עצמנו, מנהגים וחשיבה שונה.
אין מזון אסור ואין מזון משמין, אם לומדים לאכול בצורה נכונה, בכמות נכונה ובזמן הנכון.

גישה זו של התאמת תפריט אישי ותוכנית אישית לשינוי התנהגותי תוך ליווי תמיכה ואימון אישיים מביאה לתוצאה חיובית ופתרון בעיית האכילה הכפייתית לתמיד.

מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


1746 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

הפרעות אכילה, אכילה נכונה, סיגל תמיר, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, בעיות אכילה, אכילת יתר כפייתית, טיפול באכילה כפייתית, אכילה כפייתית כפיצוי לאהבה, אכילה בלילה, בעיות אכילה אצל ילדים, בעיות אכילה בילדים, בעיות אכילה אצל תינוקות, בעיות אכילה בגיל הרך, בעיות אכילה בגיל ההתבגרות, בעיות אכילה אצל פעוטות, בעיות אכילה בגיל שנתיים, דר סיגל תמיר

תן ציון למאמר זה

5.00