מדורי תוכן

ראשי | רפואה משלימה | צמחי מרפא | אכילאה - Achillea millefollium

אכילאה - Achillea millefollium

&אכילאה - Achillea millefollium אכילאה - Achillea millefollium

האכילאה, הידועה בשמה הבוטני כ- Achillea millefollium – הינה צמח מרפא זמין ולא יקר וניתן להשתמש בו לטיפול ארוך טווח במערכות הגוף השונות



בתקופת המלחמות הגדולות שהתחוללו באירופה, האכילאה שימשה לריפוי פצעי המלחמה, עצירת דימומים וריפוי דלקות שנגרמו בין היתר כתוצאה משהייה ארוכה בשטח. החובשים הקרביים בצבא נפולאון זיהו את התכונות הרפואיות של האכילאה, בהיותה זמינה להם בצידי הדרכים, בהם צעדו צבאות החיילים. לכן האכילאה נחשבת ל"צמח חיילים" וכך היא החלה להתגלות.

במשך השנים התבררו תכונותיה המופלאות של האכילאה והחלו לעשות בה שימוש גם לטיפול בילדים ובנשים. ילדים אוהבים את האכילאה והשפעתה עליהם מהירה מאד.
 
חלקי הצמח שבשימוש הם העלים והפרחים וניתן כיום לרכשו בשקיקי תה ובתפזורת. מומלץ לרכוש צמח באיכות טובה כדי להשיג תוצאות תרפואיטיות משמעותיות.

האכילאה, הידועה בשמה הבוטני כ- Achillea millefollium – הינה צמח מרפא זמין ולא יקר וניתן להשתמש בו לטיפול ארוך טווח במערכות הגוף השונות.

הצמח גדל כשיח רב שנתי המתנשא לגובה 80 ס"מ ונפוץ בעיקר באירופה, אסיה וצפון אמריקה. האכילאה גדלה בשדות בור, כרי מרעה וצידי הדרכים. פרחיה לבנים, כתומים, ורודים וצהובים והיא גדלה מחודש יוני עד אוקטובר.

עם התפתחות המדע נחקרו תכונותיה של האכילאה ואותרו החומרים הפעילים שבה: טאנינים (המצויים גם בתפוחי אדמה), פלוונואידים (המצויים גם בפירות הדר) וחומרים ארומתיים.

ניתן לעשות שימוש בשמן הארומתי של האכילאה, הידוע בשמו העממי כ- Yarrow, כדי להוריד חום ולהרגיע כאבי בטן הנובעים משפעת. ניתן לערבב 2 טיפות של שמן ארומתי עם כף שמן זית ולעסות את אזור הבטן בתנועות סיבוב עדינות בכיוון השעון. השמן מייזע ומרגיע. לצמח יש אנרגיה מקררת כשיש חום. במצבי קור הצמח יחמם. לכן הצמח מתאים למצבי נזלת ושפעת בהם יש צמרמורות וחום. חשוב לדעת שהצמח עשוי לגרום לפוטוסינטזה ולכן רצוי להמנע מחשיפה לשמש בעת השימוש בשמן הארומתי של האכילאה.

במצבי הצטננות ונזלת המלווים בחום בד"כ גם התאבון נפגע. ניתן לחלוט אכילאה עם סמבוק ומנתה ולשתות כתה. הצמחים ישפיעו גם על מערכת העיכול ויעודדו את התאבון בד בבד עם הרגעה כללית.

מהלך שפעת יכול להיות מלווה בחום, נזלת וכאבי בטן ואפשר להכין חליטת אכילאה עם צמחים נוספים. נשתמש בפרחים ובעלים של האכילאה ביחד עם פרחי קמומיל ופרחי נפית החתולים (Nepeta Cataria) ליצירת חליטה. כף מכל אחד מהצמחים הנ"ל בתוך חצי ליטר מים- להרתיח 20 דקות, לצנן ולהמתיק בדבש מלכות (ניתן לשתייה גם ללא המתקה). התערובת תהיה טובה להפחתת חום וכאבי בטן הנובעים מהשפעת, הרגעה כללית וזרוז החלמה. הטעם עדין ומתאים לילדים. ניתן לשתות כוס מהתה הנ"ל בכל 3 שעות.

מאחר וילדים אוהבים את האכילאה אפשר להסתייע בה לטיפול בהרטבות לילה בשילוב כלים נוספים מעולם הרפואה הטבעית כגון תמציות פרחים מיוחדות שאותרו ע"י הרופא האנגלי, אדוארד באך וידועות בשמן הכולל "פרחי באך".

לאכילאה פעילות מאזנת ואיטית לטווח ארוך והיא מחזקת את הגוף באמצעות תהליך ניקוי עדין.
כיום נעשה בה שימוש גם לטיפול במערכת הנשית: כאבי מחזור, מחזור כבד, מחזור מתעכב אן דימום בין וסתי. להשגת תוצאות משמעותיות רצוי להשתמש במיצוי אלכוהולי של האכליאה בשילוב עם צמחים נוספים. חשוב לציין כי יש לאכילאה תכונות מזרזות לידה ומחזור ולכן אינה מתאימה לשימוש לנשים בהריון ובפרט בחודשים הראשונים של ההיריון.

האכילאה מסייעת לטיפול בכלי דם פריפראליים ובהורדת לחץ דם גבוה וכן בטיפול בדלקות שתן, דם בשתן ודלקות בכליות. שילוב של טיפול בצמח המרפא עם תזונה ממוקדת למצב הבריאותי של האדם יכול לחולל שינוי משמעותי תוך זמן קצר.

ליצירת קשר ופרטים נוספים על מירה כהן שטרקמן נטורופתית N.D ,R.Na

מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


3299 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook &Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

רפואה טבעית, כאבי בטן, כאבי מחזור, כלי דם, הורדת חום, דלקות בכליות, צמח מרפא, רפואה טבעית, דלקת בשתן, רפואה משלימה, כאבי בטן, achillea millefollium, אכילאה, מירה כהן שטרקמן

תן ציון למאמר זה

5.00