הלל לרנר
תפוח אדמה (solanum tuberosum)
מוצאם של תפוחי האדמה ברמות הגבוהות של פרו ובוליביה שם היוו מזון בסיסי בקרב הילידים. ... המשך המאמר
תה ירוק (camellia sinensis)
מקורו של הצמח בחבל אסם שבצפון מזרח הודו ומשם השימוש בו התפשט לסין וממנה למזרח אסיה. ... המשך המאמר
תה ירוק (camellia sinensis)
מקורו של הצמח בחבל אסם שבצפון מזרח הודו ומשם השימוש בו התפשט לסין וממנה למזרח אסיה. ... המשך המאמר
תאנים (ficus carica)
התאנים מכילים כמות גדולה של סוכר בשם דקסטרוז ונחשבים כמזינים וכמגבירי אנרגיה. ... המשך המאמר
שמרי בירה
השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים. ... המשך המאמר
שמן דגים
שמני דגים עשירים בשומן כגון דג מלוח, טונה, מקרלים, סרדינים, טרוטה וסלומון עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות הנקראות אומגה 3. ... המשך המאמר
שיבולת שועל/ קוואקר (avena sterilis)
זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על כן מעבדים אותה לקמח ולפתיתים (קוואקר). ... המשך המאמר
שיבה (לענה שיחנית)
הלענה השיחנית הובאה לארץ עם הצלבנים והתאקלמה טוב יותר מצמחי הלענה המקומיים (לענת המדבר ולענת יהודה) והיא מצויה כיום כצמח תרבות בכל גינה כמעט. ... המשך המאמר
שיבה (לענה שיחנית)
הלענה השיחנית הובאה לארץ עם הצלבנים והתאקלמה טוב יותר מצמחי הלענה המקומיים (לענת המדבר ולענת יהודה) והיא מצויה כיום כצמח תרבות בכל גינה כמעט. ... המשך המאמר
דומה מושך דומה
קיימים מספר חוקים רוחניים, שאם נלמד לפעול לפיהם, נחייה חיים מאושרים וממומשים יותר. הפעם נתייחס אל נושא הזוגיות ואל חוק מס. 3 "דומה מושך דומה". כיצד לזמן לחיינו אנרגיות חיוביות. ... המשך המאמר